Kontakt

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss om du skulle ha några frågor eller funderingar kring våra produkter och tjänster.

Kontaktformulär

Write Us

Vanliga frågor och svar

Generellt gäller ju högre eller tjockare din airtrack är, desto bättre blir din studs. Är den också längre och bredare så kan du göra mer avancerade tricks.


10 cm (Airtrack Standard) – Passar fint för träning hemma, både inom- och utomhus. De korta 3-metersmodellerna är praktiska och enkla att ta med på språng - till exempel med vänner eller till stranden.

15 cm (Airtrack Comfort) - En allround höjd som bryggar över bra mellan 10 och 20 cm. Med denna storlek kan du börja ta utvecklingen framåt med möjlighet till lite vassare studs och mjukare landning.

20 cm (Airtrack Plus) - Passar för mer avancerad träning hemma men också för mer professionellt bruk. En seriös och tålig airtrack för dig som vill ta utvecklingen till riktigt höga nivåer.

30 cm (Airtrack Pro) - Lämpar sig ytterst väl för föreningen eller för elithopparen. Passar in i de flesta standardutrustningar för en gymnastikförening. 

Ja, en airtrack kan användas både inom- och utomhus. Om airtracken används inomhus så kom ihåg att se till att taket är tillräckligt högt och att det finns gott om utrymme runt airtracken. Om den används utomhus på underlag där det kan finnas sten så är en skyddsmatta under airtracken att rekommendera.

Den maximala användarvikten ligger på ca 120 kg. Själva airtracken klarar en belastning upp till 200 kg per kvadratmeter.

Ja, eftersom airtracken är lufttät så är den också per automatik vattentät och fungerar utmärkt att använda för vattenlek eller varför inte ett yogapass i poolen.

airtrack_on_water

Livslängden på en airtrack beror på användningsfrekvensen och hur den tas om hand. Med bra skötsel och normal användning är den genomsnittliga livslängden 10 år eller mer.

Ja. Vi lämnar 1 års garanti på tillverkningsfel. Reservdelar såsom en ny ventil eller slang till pumpen kan också beställas separat via vår webbshop. Ett lagningskit ingår också om olyckan skulle vara framme.

Ja, transportmöjligheterna är en av de stora fördelarna med en airtrack. Alla våra airtracks och luftprodukter kan rullas ihop till ett litet paket och levereras som standard med en praktisk bärväska (detta gäller dock inte för de 2m breda airtracks).

Rengör din airtrack vid behov. Detta gör du helst med en trasa/svamp och ljummet vatten. Om du fortfarande vill använda ett rengöringsmedel rekommenderar vi ett milt rengöringsmedel som grönsåpa. Se alltid till att din airtrack är torr innan du förvarar den.

Ja, det kan du. 12SPRINGS tar också hand om reparationer av din airtrack i det osannolika fallet att en läcka inträffar och du kan inte lösa detta själv med den medföljande reparationssatsen.

En flatground studsmatta är en nedgrävbar studsmatta som är konstruerad för att placeras i nivå med marken.
Tillskillnad från en inground studsmatta som normalt sticker upp 25–30 cm så är en flatground helt platt med marken - Flat To The Ground!

Inground studsmatta är en i grunden en stående studsmatta med kortare ben. Denna är precis som en stående studsmatta, fast på en höjd av 25 centimeter med ett hål under.

Flatground studsmatta är en helt nedgrävd studsmatta som placeras i jämnhöjd med marken.
Förutom att denna studsmatta ligger helt plant i marken har denna studsmatta även en integrerad vägg på ramen som gör att hålet håller formen. En flatground tillåts att användas utan eller med halvt nät och hamnar då under kategorin sport-studsmatta.

Det finns många fördelar med en flatground studsmatta här har vi listat några:

Syns knappt: En flatground studsmatta som grävs ner i marken, passar bra i alla trädgårdar. Eftersom studsmattan ligger i jämnhöjd med marken syns den knappt och blir ett snyggt inslag i trädgården.

Används mer: Genom att lättare och säkrare kunna kliva på studsmattan jämfört med en studsmatta på ben.

Kombinera med airtracks: Om du väljer att inte använda ett helt nät går det väldigt bra att kombinera med airtracks och andra luftprodukter.

Rund: När barnen är lite yngre så väljs oftare en rund studsmatta. Denna form inbjuder dig till mer lek eftersom den har utrymme åt alla håll. Man dras också mot mitten under hoppning. Vilket medför en ökad säkerhet för yngre hoppare.

Rektangulär: När barnen blir äldre och de börjar göra mer avancerade hopp, så är det vanligare att välja en rektangulär studsmatta. Detta beror främst på att formen underlättar för att hoppa på längden och få utrymme för avancerade hopp. En rektangulär studsmatta kan också upplevas mer lättplacerad i trädgården.

Största skillnaden är hoppduken. Duken som sitter på Primus Flat har ett större luftflöde vilket resulterar i bättre studs.

Båda modellerna har ett rejält kantskydd men kantskyddet på Primus är av premiumklass och har en lite glansigare yta som innebär högre UV-resistens och bättre hållbarhet. Akrobat Primus Flat finns i fler storlekar och fler färgval. Övriga delar på de två modellerna Orbit Flat och Primus Flat är likvärdiga. 

Djupet på hålet beror på studsmattans storlek. Ju större studsmatta desto djupare hål. Vår rekommendation är att djupaste delen bör vara mellan 75–90 cm. Avsatsen som ramen vilar på är 25 cm djup och ingår i det totala måttet ovan. Läs mer om själva installationen här!

De vanligaste storlekarna som vi säljer är de rektangulära studsmattorna 380 x 250 cm och 430 x 305 cm. Dessa storlekar passar både stora och små.

För att en studsmatta ska bli CE-godkänd så krävs det alltid att den är utrustad med ett skyddsnät, det är då den klassificeras som leksak.” Men enligt lag så behöver inte nedgrävbara studsmattor som är i nivå med marken säljas med skyddsnät. Den klassas då som en sportartikel.

Vi har reservdelar till alla våra studsmattor. Skyddsnät, hoppduk, kantskydd osv – kontakta bara oss så hjälper vi dig att hitta rätt.