Nedgrävbara studsmattor

Nedgrävbara studsmattor

Syns mindre, används mer

Akrobat Flat är nedgrävbara studsmattor när de är som bäst. De syns betydligt mindre än vanliga studsmattor men används desto mer. Den marknära designen gör att du bara behöver ta ett kliv så är du "uppe" och studsar. Dessa studsmattor har dessutom speciellt framtagna dukar och fjädrar som optimerar för en grym studsupplevelse. 

Smälter in i trädgården
Maximal säkerhet
Lättillgängliga

Akrobat Orbit Flat

Rund eller rektangulär
Flera färgval
Nedgrävbar studsmatta med en skön studs och robust konstruktion. Flatground-designen gör att studsmattan ligger helt i nivå med marken och möjligheten att välja bort skyddsnät gör den nästan osynlig i trädgården.
Family

Akrobat Primus Flat

Rund eller rektangulär
Flera färgval
Nedgrävbar studsmatta med unik hoppduk som ger en kraftig och rapp studs. Studsmattan är fullt nedgrävbar till marknivå. Studsmattans design öppnar upp för en värld av nya hoppmöjligheter.
Sport

Akrobat XCITYX Flat

Rektangulär
Flera färgval
Marknadens största nedgrävbara flatground-studsmatta utformad avancerade hoppare och entuisaster. XCITYX smälter in i trädgården och blir till en perfekt plattform för att visa upp de bästa tricksen.
Sport
Bounce

Optimerad för studs

Hoppdukarna till alla våra nedgrävbara studsmattor har ett stort luftflöde. Detta skapar en bra och rapp studs även då studsmattan är helt i nivå med marken. 

Lifetime

Livslång hållbarhet

Våra studsmattor är tillverkade med en mycket kraftig och varmgalvansierad ram därför lämnas alltid en livstidsgaranti på ramen. 

Europe

Tillverkad i Europa

Alla våra studsmattor tillverkas i Europa med högsta kvalitet i åtanke. Alla produkter är testade och godkända i enlighet med gällande EU-standard.

Varför gräva ner en studsmatta?

Ge dig själv och dina barn möjligheten att uppleva glädjen av fysisk aktivitet och lek i trädgården med våra nedgrävbara studsmattor. Skapa en säker och rolig lekmiljö som stimulerar fantasin och bidrar till hela familjen välmående.

Tillbehören som tar studsmattan till nästa nivå

Ökat luftflöde = Bättre studs

Ett stort luftflöde genom hoppduken innebär ett lägre luftmotstånd vilket kort och gott resulterar i en rappare och bättre studs. Detta är särskilt viktigt när det gäller nedgrävbara studsmattor eftersom luften som uppstår när man hoppar måste kunna passera fritt för att inte skapa ett baksug och begränsa studsförmågan. Ett större luftflöde gör även så att kantskyddet ligger bättre på plats när man hoppar vilket minimerar de slagljud som annars kan förekomma, win-win helt enkelt.

AkroVent

AkroVent-duken är 70% öppen och har ett 10x (1000%) större luftflöde jämfört med en standard hoppduk för studsmatta. Studsen blir snärtig och mer responsiv.

AkroAir

AkroAir-duken är 7–10% öppen och har ett 50% större luftflöde jämfört med en standard hoppduk för studsmatta. Studsen blir behaglig och jämn.

Välj mellan rund eller rektangulär studsmatta

*Storleksanvisningen avser de yttre måtten av hela studsmattan (från ram till ram). 

Valfrihet - 3 olika skyddsnät

Välj själv om du vill ha ett heltäckande skyddsnät för extra säkerhet, enbart på ena sidan eller inget alls för maximal tillgänglighet och minimal synbarhet.

Heltäckande skyddsnät

För maximal säkerhets och CE-godkänd produkt. Enkelt att montera och men också att ta bort för att använda studsmattan utan skyddsnät.

Halvt skyddsnät

Det bästa från två världar och perfekt om studsmattan är placerad i ett hörn intill en närliggande häck.

Inget skyddsnät

För minimal synbarhet och maximal tillgänglighet. Du kan alltid köpa till ett skyddsnät i efterhand om du skulle behöva det.

Vanliga frågor och svar - Flatground

En flatground studsmatta är en nedgrävbar studsmatta som är konstruerad för att placeras i nivå med marken.
Tillskillnad från en inground studsmatta som normalt sticker upp 25–30 cm så är en flatground helt platt med marken - Flat To The Ground!

Inground studsmatta är en i grunden en stående studsmatta med kortare ben. Denna är precis som en stående studsmatta, fast på en höjd av 25 centimeter med ett hål under.

Flatground studsmatta är en helt nedgrävd studsmatta som placeras i jämnhöjd med marken.
Förutom att denna studsmatta ligger helt plant i marken har denna studsmatta även en integrerad vägg på ramen som gör att hålet håller formen. En flatground tillåts att användas utan eller med halvt nät och hamnar då under kategorin sport-studsmatta.

Det finns många fördelar med en flatground studsmatta här har vi listat några:

Syns knappt: En flatground studsmatta som grävs ner i marken, passar bra i alla trädgårdar. Eftersom studsmattan ligger i jämnhöjd med marken syns den knappt och blir ett snyggt inslag i trädgården.

Används mer: Genom att lättare och säkrare kunna kliva på studsmattan jämfört med en studsmatta på ben.

Kombinera med airtracks: Om du väljer att inte använda ett helt nät går det väldigt bra att kombinera med airtracks och andra luftprodukter.

Rund: När barnen är lite yngre så väljs oftare en rund studsmatta. Denna form inbjuder dig till mer lek eftersom den har utrymme åt alla håll. Man dras också mot mitten under hoppning. Vilket medför en ökad säkerhet för yngre hoppare.

Rektangulär: När barnen blir äldre och de börjar göra mer avancerade hopp, så är det vanligare att välja en rektangulär studsmatta. Detta beror främst på att formen underlättar för att hoppa på längden och få utrymme för avancerade hopp. En rektangulär studsmatta kan också upplevas mer lättplacerad i trädgården.

Största skillnaden är hoppduken. Duken som sitter på Primus Flat har ett större luftflöde vilket resulterar i bättre studs.

Båda modellerna har ett rejält kantskydd men kantskyddet på Primus är av premiumklass och har en lite glansigare yta som innebär högre UV-resistens och bättre hållbarhet. Akrobat Primus Flat finns i fler storlekar och fler färgval. Övriga delar på de två modellerna Orbit Flat och Primus Flat är likvärdiga. 

Djupet på hålet beror på studsmattans storlek. Ju större studsmatta desto djupare hål. Vår rekommendation är att djupaste delen bör vara mellan 75–90 cm. Avsatsen som ramen vilar på är 25 cm djup och ingår i det totala måttet ovan. Läs mer om själva installationen här!

De vanligaste storlekarna som vi säljer är de rektangulära studsmattorna 380 x 250 cm och 430 x 305 cm. Dessa storlekar passar både stora och små.

För att en studsmatta ska bli CE-godkänd så krävs det alltid att den är utrustad med ett skyddsnät, det är då den klassificeras som leksak.” Men enligt lag så behöver inte nedgrävbara studsmattor som är i nivå med marken säljas med skyddsnät. Den klassas då som en sportartikel.

Vi har reservdelar till alla våra studsmattor. Skyddsnät, hoppduk, kantskydd osv – kontakta bara oss så hjälper vi dig att hitta rätt.

Installationer och kundbilder