Nedgrävbar studsmatta

Studsmattor som bokstavligen smälter in i trädgården

Upplev den ultimata trädgårdsupplevelsen för hela familjen och ambitiösa atleter med våra nedgrävbara studsmattor. Skapa en plats där rörelse och utveckling möts i en säker och stimulerande miljö. Våra europatillverkade kvalitetsstudsmattor passar både barn som vill ha roligt och atleter som strävar efter att nå nya höjder.

Den optimala studsmattan!

Våra nedgrävbara studsmattor är tillverkade för att sänkas ned helt i nivå med marken. Man gräver ett hål djupt nog att kunna hoppa utan att duken tar i marken under. För att detta skall kunna ge en riktig skön studs så har vi utvecklat en specialduk med extra stort luftflöde. Vilket är viktigt för att luften inte ska stängas inne i hålet när man hoppar och hämma prestandan.

Akrobat_Customer_10

Riktigt bra studs

Mina barn är väldigt nöjda med sin nya studsmatta. Jag hoppar såklart också på den och studsen är riktigt bra. Mycket bättre än den förra!

Bra service och kvalitet

Köpte en airtracks från 12SPRINGS och den har varit familjens stora nöje sedan dess. Mycket nöjda!

Fördelarna med en nedgrävbar studsmatta

Estetiken

Studsmattan syns knappt i trädgården och man får närmast en zenliknande känsla av dess närvaro jämfört med en vanlig studsmatta med ben.

 • Smälter sömlöst in i trädgården.
 • Stör inga grannar.
 • Dominerar inte i trädgården.

Tillgängligheten

I och med att studsmattan är i jämnhöjd med marken blir det inte bara enkelt att kliva på och av, utan det skapar också en säker och tillgänglig lekmiljö för barn i alla åldrar.

 • Skapar en vilja att använda den mer.
 • Enklare att byta användare.
 • Effektiv inom rehabiliteringsterapi.

Valfriheten

När studsmattan är i jämnhöjd med marken och man inte använder nät, alternativt att man bara väljer ett delat nät så öppnar sig oändliga möjligheter

 • Kombinera med luftprodukter ex. airtracks.
 • Varför inte ha två studsmattor eller flera på rad!
 • Ännu mer tillgänglig och estetisk tilltalande.

Säkerheten

Studsmattan har vissa viktiga säkerhetsfördelar som kommer med att den är så låg. Några saker som man ibland inte tänker på är:

 • Ingen extra fallhöjd förutom höjden man hoppar.
 • Barn och djur kan inte krypa under.
 • Stormsäker.
 • Smälter sömlöst in i trädgården.
 • Stör inga grannar.
 • Dominerar inte i trädgården.
 • Lätt att kliva på = används mer.
 • Enklare att byta användare.
 • Effektiv inom rehabiliteringsterapi.
 • Kombinera med luftprodukter ex. airtracks.
 • Varför inte ha två studsmattor eller flera på rad!
 • Ännu mer tillgänglig och estetisk tilltalande.
 • Ingen extra fallhöjd förutom höjden man hoppar.
 • Barn och djur kan inte krypa under.
 • Stormsäker.
 • Behöver inte förankras i marken.
 • Lättare att montera skyddsnät på grund av höjden.
 • Tar inte över höjdmässigt på tomten även med skyddsnät
 • Gräset under studsmattan behöver inte klippas.

Våra två modeller

Upptäck våra två nedgrävbara studsmattor: Akrobat Orbit Flat och Akrobat Primus Flat. Oavsett om du är en seriös atlet eller en familj som vill ha roligt tillsammans, har vi en modell som passar dina behov. Orbit Flat är utformad med tanke på familjer och erbjuder en mångsidig design och anpassad hoppduk som ger en jämn studsning perfekt för lek och glädje. Primus Flat är optimerad för seriösa atleter med en unik hoppduk som ger extra studsstyrka och kontroll för avancerade trick och hopp. Välj den modell som passar din livsstil och njut av den spännande upplevelsen av rörelse och träning!

Akrobat Orbit Flat - Family

Nedgrävbar studsmatta med en skön studs och robust konstruktion. Flatground-designen gör att studsmattan ligger helt i nivå med marken och möjligheten att välja bort skyddsnät gör den nästan osynlig i trädgården. Finns om rund eller rektanhulär i flera storlekar. 

Akrobat Primus Flat - Sport

Nedgrävbar studsmatta med unik hoppduk som ger en kraftig och rapp studs. Studsmattan är fullt nedgrävbar till marknivå – Flatground. Denna design öppnar upp för en värld av nya hoppmöjligheter och kombinationer där endast fantasin sätter gränserna.

Hur gräver man ner en studsmatta?

Du kan enkelt installera din flatground-studsmatta själv med våra steg-för-steg instruktioner. Få tips och råd om montering, markering av grop, grävning, justering och slutmontering.

Säkra och sportiga nedgrävbara studsmattor - för lek och träning!

Våra nedgrävbara studsmattor kombinerar säkerhet, kvalitet och lekfullhet på ett fantastiskt sätt. Genom att gräva ner studsmattan i marken minskas höjden och risken för fallskador avsevärt. Det platta och jämna underlaget gör att barnen kan hoppa och leka fritt utan att behöva oroa sig för att ramla av kanten. Med det robusta kantskyddet och det heltäckande skyddsnätet (valfritt) kan du vara trygg i vetskapen om att dina barn är säkra när de roar sig på studsmattan.

Vi erbjuder nedgrävbara studsmattor i olika storlekar och former för att passa just din trädgård och familjens behov. Oavsett om du föredrar en rund eller rektangulär studsmatta så har vi modeller som kommer att göra både barnen och dig nöjda. Våra studsmattor har en fjäderlängd som ger en optimal studs och är utrustade med tillräckligt antal fjädrar för att ge en jämn och skön studsupplevelse.

Förutom säkerheten och kvaliteten är våra nedgrävbara studsmattor även en snygg och diskret lösning för trädgården. Genom att integrera studsmattan i marken blir den en naturlig del av trädgårdsmiljön och behåller samtidigt sin funktion som en rolig lekplats för barnen. Du kan skapa en harmonisk trädgård där studsmattan smälter in i landskapet och samtidigt lockar till lek och rörelse för hela familjen.

Att investera i en nedgrävbar studsmatta är inte bara en investering i barnens glädje och hälsa, det är också en investering i trädgårdens värde och användningsmöjligheter. En studsmatta lockar till aktivitet och utomhuslek, vilket främjar barnens fysiska utveckling och välmående. Dessutom är det ett utmärkt sätt att skapa minnesvärda stunder och gemensamma aktiviteter för hela familjen.

Så varför vänta? Skapa en rolig, säker och vacker lekmiljö i trädgården med våra nedgrävbara studsmattor. Ge dina barn möjligheten att studsa, leka och utforska rörelseglädjen samtidigt som du får en trädgård att vara stolt över. Upptäck vårt sortiment och låt dina barn uppleva magin.

Valfrihet - 3 olika skyddsnät

Välj själv om du vill ha ett heltäckande skyddsnät för extra säkerhet, enbart på ena sidan eller inget alls för maximal tillgänglighet och minimal synbarhet.

Heltäckande skyddsnät

För maximal säkerhets och CE-godkänd produkt. Enkelt att montera och men också att ta bort för att använda studsmattan utan skyddsnät.

Halvt skyddsnät

Det bästa från två världar och perfekt om studsmattan är placerad i ett hörn intill en närliggande häck.

Inget skyddsnät

För minimal synbarhet och maximal tillgänglighet. Du kan alltid köpa till ett skyddsnät i efterhand om du skulle behöva det.

Vanliga frågor och svar

En flatground studsmatta är en nedgrävbar studsmatta som är konstruerad för att placeras i nivå med marken.
Tillskillnad från en inground studsmatta som normalt sticker upp 25–30 cm så är en flatground helt platt med marken - Flat To The Ground!

Inground studsmatta är en i grunden en stående studsmatta med kortare ben. Denna är precis som en stående studsmatta, fast på en höjd av 25 centimeter med ett hål under.

Flatground studsmatta är en helt nedgrävd studsmatta som placeras i jämnhöjd med marken.
Förutom att denna studsmatta ligger helt plant i marken har denna studsmatta även en integrerad vägg på ramen som gör att hålet håller formen. En flatground tillåts att användas utan eller med halvt nät och hamnar då under kategorin sport-studsmatta.

Det finns många fördelar med en flatground studsmatta här har vi listat några:

Syns knappt: En flatground studsmatta som grävs ner i marken, passar bra i alla trädgårdar. Eftersom studsmattan ligger i jämnhöjd med marken syns den knappt och blir ett snyggt inslag i trädgården.

Används mer: Genom att lättare och säkrare kunna kliva på studsmattan jämfört med en studsmatta på ben.

Kombinera med airtracks: Om du väljer att inte använda ett helt nät går det väldigt bra att kombinera med airtracks och andra luftprodukter.

Rund: När barnen är lite yngre så väljs oftare en rund studsmatta. Denna form inbjuder dig till mer lek eftersom den har utrymme åt alla håll. Man dras också mot mitten under hoppning. Vilket medför en ökad säkerhet för yngre hoppare.

Rektangulär: När barnen blir äldre och de börjar göra mer avancerade hopp, så är det vanligare att välja en rektangulär studsmatta. Detta beror främst på att formen underlättar för att hoppa på längden och få utrymme för avancerade hopp. En rektangulär studsmatta kan också upplevas mer lättplacerad i trädgården.

Största skillnaden är hoppduken. Duken som sitter på Primus Flat har ett större luftflöde vilket resulterar i bättre studs.

Båda modellerna har ett rejält kantskydd men kantskyddet på Primus är av premiumklass och har en lite glansigare yta som innebär högre UV-resistens och bättre hållbarhet. Akrobat Primus Flat finns i fler storlekar och fler färgval. Övriga delar på de två modellerna Orbit Flat och Primus Flat är likvärdiga. 

Djupet på hålet beror på studsmattans storlek. Ju större studsmatta desto djupare hål. Vår rekommendation är att djupaste delen bör vara mellan 75–90 cm. Avsatsen som ramen vilar på är 25 cm djup och ingår i det totala måttet ovan. Läs mer om själva installationen här!

De vanligaste storlekarna som vi säljer är de rektangulära studsmattorna 380 x 250 cm och 430 x 305 cm. Dessa storlekar passar både stora och små.

För att en studsmatta ska bli CE-godkänd så krävs det alltid att den är utrustad med ett skyddsnät, det är då den klassificeras som leksak.” Men enligt lag så behöver inte nedgrävbara studsmattor som är i nivå med marken säljas med skyddsnät. Den klassas då som en sportartikel.

Vi har reservdelar till alla våra studsmattor. Skyddsnät, hoppduk, kantskydd osv – kontakta bara oss så hjälper vi dig att hitta rätt.