Airtracks

Airtracks

Frihet att träna var som helst

Vi har modeller och storlekar som passar allt från nybörjare till professionella utövare. Enkelheten och mångsidigheten med airtracks gör att de passar människor i alla åldrar och skicklighetsnivåer. Våra airtracks och övriga luftprodukter håller en hög kvalitet och är anpassade för gymnastik, freerunning och akrobatik av all dess slag.

Hög kvalitet
Stort utbud
REACH-certifierade

Airtrack Standard

Höjd 10 cm
Längd 3–4 m
Bredd 1 m
Passar fint för träning hemma, både inom- och utomhus. De korta 3-metersmodellerna är praktiska och enkla att ta med på språng - till exempel med vänner eller till på stranden.
10 cm

Airtrack Comfort

Höjd 15 cm
Längd 3–5 m
Bredd 1,5 m
En allround airtrack som bryggar över bra mellan Standard och Plus. Med denna storlek kan du börja ta utvecklingen framåt med möjlighet till bättre studs och mjukare landning.
15 cm

Airtrack Plus

Höjd 20 cm
Längd 3–15 m
Bredd 1, 2 & 3 m
Passar för mer avancerad träning hemma men också för mer professionellt bruk. En seriös och tålig airtrack för dig som vill ta utvecklingen till riktigt höga nivåer.
20 cm

Airtrack Pro

Höjd 30 cm
Längd 10–15 m
Bredd 2 & 3 m
Airtrack Pro är ett professionellt luftgolv som lämpar sig ytterst väl för föreningen eller för elithopparen som satsar. Passar in i de flesta standardutrustningar i en gymnastikförening.
30 cm

Redskap och tillbehör

En airtrack är ett fantastiskt träningsredskap i sig men i kombination med en nedgrävd studsmatta eller andra kompatibla luftprodukter höjs användarmöjligheterna ett par nivåer.

AirRamp

Ett mycket lämpligt tillbehör för säker och enklare inlärning av nya akrobatiska trick och färdigheter. Kullerbyttor, back- eller front-flips, hjulningar och allt annat som fantasin tillåter.

AirRoll

AirRoll är ett mångsidigt träningsredskap som fungerar utmärkt i kombination med en airtrack. Öva på kullerbyttor, handstående övergångar, flick flack eller varför inte använda den som hinder i en freerunning-setup.

AntiSlip Mat

Måttanpassad halkskyddsmatta att placera under din airtrack för att förhindra glidning och slitage. Perfekt när du ska använda din studsmatta inomhus för att få din airtrack att ligga stabilt samtidigt som du skyddar ditt golv.

Connector

Förläng din upplevelse. 12SPRINGS Connector är en koppling med stark kardborre som sömlöst kopplar ihop två airtracks eller andra luftprodukter från 12SPRINGS med varandra.

För gymnastik och akrobatik

Vi har stort utbud av produkter som  är skräddarsytt för gymnaster och akrobater som vill träna och utvecklas inom sina discipliner. Med högkvalitativa material och noggrant utformade produkter ger vi dig de bästa verktygen för att ta din träning till nästa nivå. 

Fördelarna med en airtrack

En airtrack är i praktiken en luftfylld gymnastikmatta som kan användas för gymnastik och hoppträning av olika slag. Men vilka stora fördelar finns det med just en airtrack?

Transportabel

Med den medföljande väskan kan du bara packa ner airtracken och åka bort till din kompis för att öva tillsammans. Med handtagen som finns på flyttar du enkelt mattan till den plats du vill ha den. Den elektriska pumpen, som ingår till alla våra airtracks, gör det enkelt att pumpa och du är i gång på ett ögonblick.

Flexibel

Tillsammans med våra nedgrävbara studsmattor finns det närmast oändligt med möjligheter på vad man kan hitta på. Var kreativ! Du kanske kommer på något som aldrig tidigare gjorts. Kombineras också med fördel med de tillbehör som finns till airtrack som till exempel en uppblåsbar ramp.

Säker

Mattans mjukhet gör det både behagligare och säkrare vid landningar. Dessutom hjälper mattans mittlinje till att orientera sig så du inte hamnar utanför. Möjlighet finns med kardborresystem att bygga ut med ytterligare mattor om det skulle bli trångt om utrymme.

Storleksjämförelse av våra vanligaste storlekar

Vanliga frågor och svar - Airtracks

Generellt gäller ju högre eller tjockare din airtrack är, desto bättre blir din studs. Är den också längre och bredare så kan du göra mer avancerade tricks.


10 cm (Airtrack Standard) – Passar fint för träning hemma, både inom- och utomhus. De korta 3-metersmodellerna är praktiska och enkla att ta med på språng - till exempel med vänner eller till stranden.

15 cm (Airtrack Comfort) - En allround höjd som bryggar över bra mellan 10 och 20 cm. Med denna storlek kan du börja ta utvecklingen framåt med möjlighet till lite vassare studs och mjukare landning.

20 cm (Airtrack Plus) - Passar för mer avancerad träning hemma men också för mer professionellt bruk. En seriös och tålig airtrack för dig som vill ta utvecklingen till riktigt höga nivåer.

30 cm (Airtrack Pro) - Lämpar sig ytterst väl för föreningen eller för elithopparen. Passar in i de flesta standardutrustningar för en gymnastikförening. 

Ja, en airtrack kan användas både inom- och utomhus. Om airtracken används inomhus så kom ihåg att se till att taket är tillräckligt högt och att det finns gott om utrymme runt airtracken. Om den används utomhus på underlag där det kan finnas sten så är en skyddsmatta under airtracken att rekommendera.

Den maximala användarvikten ligger på ca 120 kg. Själva airtracken klarar en belastning upp till 200 kg per kvadratmeter.

Ja, eftersom airtracken är lufttät så är den också per automatik vattentät och fungerar utmärkt att använda för vattenlek eller varför inte ett yogapass i poolen.

airtrack_on_water

Livslängden på en airtrack beror på användningsfrekvensen och hur den tas om hand. Med bra skötsel och normal användning är den genomsnittliga livslängden 10 år eller mer.

Ja. Vi lämnar 1 års garanti på tillverkningsfel. Reservdelar såsom en ny ventil eller slang till pumpen kan också beställas separat via vår webbshop. Ett lagningskit ingår också om olyckan skulle vara framme.

Ja, transportmöjligheterna är en av de stora fördelarna med en airtrack. Alla våra airtracks och luftprodukter kan rullas ihop till ett litet paket och levereras som standard med en praktisk bärväska (detta gäller dock inte för de 2m breda airtracks).

Rengör din airtrack vid behov. Detta gör du helst med en trasa/svamp och ljummet vatten. Om du fortfarande vill använda ett rengöringsmedel rekommenderar vi ett milt rengöringsmedel som grönsåpa. Se alltid till att din airtrack är torr innan du förvarar den.

Ja, det kan du. 12SPRINGS tar också hand om reparationer av din airtrack i det osannolika fallet att en läcka inträffar och du kan inte lösa detta själv med den medföljande reparationssatsen.